header

Eigen werk

Loes koster is keramiste en gespecialiseerd in de raku techniek. Het keramische werk van Loes Koster, dat bestaat uit landschapsdozen, schalen, vazen, objecten en wandreliefs, heeft deels speelse en onverwachte effecten en deels strakke lijnen en vormen. Dit wordt sterk beinvloed door het karakter van de raku-brand en het gebruik van materialen als perspex, glas, metaal, hardsteen of hout. Deze materialen verlenen een ondersteunende functie aan het keramische werk. Door gebruik te maken van de oerelementen: aarde (klei) en vuur (oven) wordt de onwerkelijkheid tot werkelijkheid gemaakt.

De spanning die het rakuproces oproept wordt geabstraheerd door de verwerking van het resultaat met andere materialen. Op die wijze ontstaat een nieuw spanningsveld waarbij de toeschouwer de mogelijkheid voor eigen interpretatie wordt geboden.

Een bijzondere samenwerking is te vinden in de combinatie van de keramiek van Loes met de sculptuur van Lolke van der Bij.

In het nieuws

Interview met Loes Koster in het Dagblad van het Noorden, 7 maart 2008 naar aanleiding van het kunstwerk dat zij maakte voor de 59ste editie van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. download het interview (pdf)

Loes Koster
Koster vd Bij
 
Koster vd Bij
Koster vd Bij
 

Openingstijden

Tijdens exposities zijn wij open op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 12.00 - 17.00 uur, in de overige perioden kunt u een afspraak maken.